در ارتباط با هک شدن گوشی شهروندان، رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا، علی محمد رجبی، در گفتوگو با خبرگزاری مهر اظهار داشت: پیامرسانها امروز به یکی از پرکاربردترین ابزارهای فضای مجازی تبدیل شدهاند و بخش زیادی از زمان کاربران را به خود اختصاص میدهند. اگر امنیت این برنامهها مورد توجه قرار نگیرد، پیامدهای ناگواری به دنبال خواهد داشت. یکی از مهمترین این پیامدها، به خطر افتادن اطلاعات شخصی است که میتواند زمینه سوءاستفادههای مختلف را فراهم کند.
وی تأکید کرد: در پی سرقت اطلاعات خصوصی، بسیاری از افراد توسط کلاهبرداران مورد اخاذی قرار میگیرند. این اخاذیها ممکن است در قالب تهدید به افشای تصاویر خصوصی صورت بگیرد. همچنین افرادی که با هکشدگان در ارتباط هستند نیز در خطرند، چرا که معمولاً پیامهایی حاوی درخواست کمک مالی از سوی حساب هکشده دریافت میکنند.
خدمات ما در بررسی و پاکسازی هک تلفن همراه و لپتاپ
رجبی افزود: برای افزایش امنیت پیامرسانها، در مقابله با هک شدن گوشی چهار اقدام ضروری است. اولین قدم، فعالسازی قفل پیامرسان است. همانطور که برای گوشی تلفن همراه خود رمز عبور تعیین میکنیم، لازم است برای اپلیکیشنهای مهم نیز رمز جداگانهای تنظیم کنیم که از طریق تنظیمات بهراحتی امکانپذیر است.
وی ادامه داد: همچنین، فعالسازی تأیید هویت دو مرحلهای یکی دیگر از اقدامات مهم است که از طریق تنظیمات پیامرسان قابل انجام است. در این فرایند، ایمیلی بهعنوان راه بازیابی رمز عبور دریافت میشود. علاوه بر این، کاربران باید همواره نشستهای فعال پیامرسان خود را بررسی کنند تا اطمینان یابند شخص دیگری به آن دسترسی ندارد.